Financiers à la pistache et aux myrtilles
Retour aux recettes

Pistachio and Blueberry Financiers

Pour 8 personnes

Difficulté

Moyen

Préparation

15 min

Cuisson

20 min

Budget

Bon marché

Ideal avec Ground salt

Ingrédients

Pour 8 personnes

For 8 disposable round aluminium moulds 9 cm in diameter:

  • 200G BLUEBERRIES
  • 100G UNSALTED GREEN PISTACHIOS
  • 100G SIFTED FLOUR + 20G FOR THE MOULDS
  • 300G CASTER SUGAR
  • 150G BUTTER + 30G FOR THE MOULDS
  • 8 EGG WHITES
  • 2 PINCHES LE GUÉRANDAIS GUÉRANDE SALT

Préparation

  1. Preheat oven to 200°C (gas mark 7)

  2. Rinse blueberries.

  3. Butter and flour the moulds.

  4. Purée the pistachios in a blender. Mix with flour, sugar and a pinch of Le Guérandais Guérande salt.

  5. Melt the butter and leave to cool.

  6. Whip the egg whites to medium stiff peaks with a pinch of salt. Gently fold in the flour, sugar and pistachios. Add melted butter and blueberries. Mix well.

  7. Divide the batter between the moulds and bake for 20 minutes.

Appli

Erfahren Sie, wie Sie alle unsere Produkte richtig verwenden.  
auf der App "Bien saler“, die erhältlich ist. 
im Apple Store und bei Google Play erhältlich ist.